Program


Rozsonits Ildikó hangversenye - MVM Koncertek - A Zongora a Festetics Palotában

Rozsonits Ildikó hangversenye - MVM Koncertek - A Zongora a Festetics Palotában

ldikó 2006-ban született Budapesten. Négyéves korában furulyázni kezdett Kassai Rékánál, majd javaslatára ötévesen zongorázni kezdett. Két évig a XIII. kerületi Fischer Annie Zeneiskolába járt, Fekete Ildikóhoz. Utána a Marczibányi téri Kodály Iskolában Turós Enikő tanítványa volt.

Aktuális előadásokMVM Koncertek - A Zongora a Festetics Palotában
Rozsonits Ildikó hangversenye

ldikó tízévesen felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Rendkívüli Tehetségek Képzőjébe, és az Akadémia legfiatalabb diákja lett. Tanárai Marczi Mariann, majd Eckhardt Gábor és Némethy Attila. Az elmúlt hat évben számos rangos nemzetközi zongoraversenyen ért el első helyezést: Nagyszeben – Románia, Trieszt – Olaszország, Essen – Németország, Usti nad Labem – Csehország, Graz – Ausztria, Párizs – Franciaország, Milánó – Olaszország, Brüsszel – Belgium, Moszkva – Oroszország, Drezda – Németország, Collioure – Franciaország.

2020-ban ő lett a Virtuózok V4+ Tehetségkutató magyar győztese. 2021-ben bejutott a rangos Concertino Praga Nemzetközi Verseny zenekari döntőjébe, melyet a Bartók Rádió élőben közvetített a Rudolfinumból. Ildikó a 3. helyezést nyerte el.

2021-ben elnyerte a Concorde díját, 2022-ben pedig a Kocsis Zoltán Fiatal Tehetség Ösztöndíjat. 2022-ben a Talentum Hungaricum ösztöndíjasa lett, mentora Balázs János. Fellépett többek közt a Zeneakadémia Nagytermében a Liszt Ferenc Kamarazenekarral és az Anima Musicae Kamarazenekarral, a Pesti Vigadóban a Zuglói Filharmonikusokkal, a Virtuózok döntőjében az Óbudai Danubia Zenekarral, több alkalommal a Magyar Zene Házában és a BMC-ben, a Varsói Kamaraoperában, Cesky Krumlovban a zlin-i Filharmonikusokkal, a prágai Rudolfinumban a Cseh Rádió Szimfonikus Zenekarával, a drezdai Semperoperben, Brüsszelben, Stuttgartban és Koppenhágában.

Forrás: MVM Zrt.

Ajánló


A „zongora hercegének” is nevezett fiatal tehetség, Boros Misi fiatal kora ellenére meghódította már zongoraművészként a világ több nagyvárosát, többek…

20. Jubileumi MVM Koncertek – A Zongora Farkas Gábor zongoraestje A Zeneakadémiával közös rendezésben

20. Jubileumi MVM Koncertek – A Zongora Vásáry 90 – A Zongorán túl Vásáry Tamás estje

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!